Att jag är kissnödig

Jag har väntat på den här dagen. En av höstens höjdpunkter. Inte riktigt som jag väntat på dagen då jag fick se Boken. Inte riktigt som jag väntar på dagen då bebisen beräknas födas. Men jo, jag har väntat på den här dagen. Innerligt. 

Det har varit en lång vecka. Om vi säger så. Ingrid har temaperiod i skolan och hon har jobbat med vatten på många olika sätt. Bland annat har hon mätt vår vattenförbrukning hemma under en hel veckas tid och hon har inte varit nådig. 

– Mamma, hur många gånger har du varit på toa i dag? 

– Kanske sju? (Klockan är ju bara fyra på eftermiddagen.)

– Alltså mamma, du går alldeles för mycket på toa. Mycket mer än all andra här hemma. Det går faktiskt jättemycket  vatten till ditt spolande.

– Jo, jag vet. Men jag är ju faktiskt jättegravid. Jag försöker gå på jobbet också, men måste man så måste man. 

Hon är inte nöjd med mitt svar. Skakar irriterat på huvudet. Och antecknar missnöjt i sin tabell. 

Jag har inte ens vågat säga att jag  går nattetid också. Det gör visserligen mätningarna betydligt mindre exakta, men jag behöver ju också behålla någon slags respekt här.

I dag är projektet äntligen slut. I dag kan jag besöka toaletten med en nyvunnen frimodighet. Jag kan kissa igen utan att känna mig som en svikare. Jag kan komma ut från badrummet utan att någon står utanför och frågar om jag spolade litet eller stort.

En ljus sextonårig vänlig själ må ha sagt att jag är fantastisk, men jag och Ingrid vet sanningen; att jag är kissnödig. Att jag är kissnöd. Så här i vecka 34 är det mitt sannaste element. 

Och på riktigt; så här i vecka 34 är just kissnödigheten min mest besvärliga krämpa, vilket gör den löjligt lätt att leva med. Varje dag det är så är en dag att vara tacksam.


Vi som vet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s