399 tack!

Jag har hängt på facebook i nästan tio år. Inget jag tidigare gjort och sagt och tyckt där har fått lika mycket uppmärksamhet som det att jag i går berättade för min facebookvärld att boken finns. I skrivande stund har 399 personer reagerat. Faktum är därmed att bokens födelse faktiskt slår barnens födelse om vi mäter i antalet likes. Och det kan vi ju absolut göra.

Jag är rörd. Men mest är jag rik, tänker jag när jag ser namnen på alla dem som gillat och kommenterat. Tänk att de finns i mitt liv. Tänk att ni finns där.

Där finns min första lärare, den första person som någonsin kallade mig författare. Klassens författare stod det på mitt betyg på ettan.

Där finns också min första kärlek. Pojken, numera mannen, som jag älskade desperat och obesvarat i tre års tid.

Där finns mina studiekompisar från mediautbildningen, de åtta personer som under ett intensivt år var mitt gäng, min familj.

Där finns barndomsvänner, gamla elever, tidigare och nuvarande kolleger, föräldrar till mina barns vänner och en hel hop församlingsmänniskor. Och där finns en massa människor jag inte skulle känna i dag om det inte var för att jag en gång för tio år sedan började skriva en blogg för att jag ombads göra det och var dålig på att säga nej och helt värdelös på att säga nej om jag blev smickrad. Och där finns ni. Kanske helt anonyma läsare som jag inte ens skulle känna igen på gatan men som jag skriver för och till.

Där finns helt enkelt så många sköna människor, som Christopher Romberg skulle ha sagt i början av 90-talet. Visste han månne att han sjöng om mina framtida facebookvänner?

Jag har lätt att se problemen med sociala medier, speciellt då jag dagligen ser sjuttonåringar som krampaktigt kollar sin telefon varannan minut. Minst. Men just i dag har jag lätt att se det goda och det fina. En större värld är inte alltid en sämre värld. Och när medglädjen och generositeten är så stor som den är nu är det helt omöjligt att inte gilla.

Av hela mitt hjärta; tack! Lite för era värmande ord och er enorma uppmuntran. Mycket för att ni finns i mitt liv.

Tack!

11233080_10154313724998881_1908362363473383308_n

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s