Att börja jobba igen

Klockan är nästan tio. Jag har inte läst ett enda ord skönlitteratur i dag. Jag har inte stickat en enda maska. Jag har inte skrivit ett enda blogginlägg. Jag har inte gått tillräckligt många steg. 

Var det så här det var att jobba?

Jag vänjer mig snabbt vid nya vardagar, och vid ledighetsvardagar vänjer jag mig löjligt snabbt. Jag hann faktiskt börja tro att en vanlig dag rymmer allt det där ovan som jag tycker så mycket om och mår så bra av. 

I dag har jag börjat jobba igen. Och jag påmindes om den brutala sanningen; nu blir det väldigt mycket svårare att hinna med allt det jag egentligen vill. 

Och jag påmindes om den fantastiska sanningen; jag har det jobb jag allra helst vill ha. Jag börjar mitt åttonde (!) läsår nu så det kan inte vara bara nyhetens behag, det är något annat som gör stegen till jobbet lätta. Det är några andra. Om ett par dagar får jag träffa eleverna igen. Hurra!


En bild från en tid då sommaren kändes som en evighet. Ha. Och då magen kändes stor. Ha. Ha. Ha.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s