Jag trodde jag var trygg med honom då

I dag parkerade vi bilen utanför Prisma i Vasa. Vi skulle kissa och köpa milkshake. (Om vi var utan barn? Absolut! Bara då spontanköper vi milkshake. Tänk om barnen skulle veta hur vi lever när de inte är med.)

Nåja. Till saken.

När vi befann oss på parkeringen påminde Fredrik mig om att vi ju handlade på Prisma i Vasa dagen efter vårt bröllop. Efter att vi hade handlat åkte vi till mina föräldrars dåvarande sommarställe på Replot för den lilla bröllopsresan (som också var den bästa bröllopsresan, men det är en helt annan berättelse och nu måste jag sluta med parenteser som bara drar iväg åt andra håll).

Jag tror att vi båda mindes hur det kändes just då. På Prismas parkering när vi var alldeles nygifta och alldeles lyckliga. Jag minns att jag trodde jag var trygg med honom då. Och antagligen var jag det också, så trygg som man kan vara med någon som man är alldeles nygift med. Men den trygghet vi har i dag är förstås en helt annan och den får den där tryggheten för tolv år sedan att kännas som en from förhoppning.

Och så får det vara.

Jag är bara så innerligt tacksam över den trygghet som finns nu.

Och så får det också vara.

Vi har fått ha ett drygt dygn för bara oss två. Det gjorde gott. Det gör alltid gott. Det var kanske sommarens godaste dygn, och då finns det många goda att välja på. Fin är han, min trygghet.

Och fint var det också att återse de två som finns i cirkeln närmast oss. Nästan alla dagar vill jag ha oss alla fyra samlade, men någon dag ibland vill jag ha och behöver jag ha bara honom. Min älskade trygghet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s