Alldeles ny på jorden


Lilla människa. Du som ska få bära den här koftan när du är alldeles ny på jorden. 

Jag tänker att jag tänker på dig så sällan. Kanske rentav för sällan. Du gör ju så lite väsen av dig och det finns andra som gör så väldigt mycket väsen av sig. Men jag hoppas att du förstår. Och vänjer dig. För så kommer det nog att vara också sedan när du är alldeles ny på jorden. 

Jag tänker att jag använder ordet om alldeles för ofta när det kommer till dig. Men jag vågar  inte ta ut något. Kan livet faktiskt vara så stort och rikt att det kommer en tid när du är alldeles ny på jorden? 

Jag tänker att jag redan nu känner mig så liten i förhållande till dig. Du är i skrivande stund 20 cm lång och väger 200 gram. Du väger lika lite som en (för) liten godispåse och ändå är jag den lilla. Jag är nämligen brutalt svag för dig redan nu och kommer att vara det också senare när du är alldeles ny på jorden. 

Och alla dagar efter det. 

8 reaktioner på ”Alldeles ny på jorden

  1. Oj. Minns så väl den rädslan. Vid varje graviditet fanns det alltid detta ”Om”. När den magiska stunden infann sej och barnet låg i min famn blev detta ”om” om möjligt ännu större. Men samtidigt vände det, för rädslan är ju värst när den skräms. Den är ju där hela tiden-om den får.
    Så jobbigt. Jobbig typ.
    När jag väntade Malin skaffade vi en ny gammal vagn. Jag ställde fram den, bäddade den och provkörde den-allt för att retas med rädslan som ynkade ihop sej och blev luft.
    Än sen då, tänkte jag. Och det hjälpte. Jag bonade och babyfixade helt fräckt fast rädslan skrek åt mej att allt kommer att gå åt skogen, fattar du väl.
    Jag avskyr den där typen. Skräcken, rädslan, tvekan som får oss att välja fel.

  2. Jag minns så väl den här tiden för ett år sedan då jag började störtblöda en sen kväll. Vecka 13 och vi hade nästan vågat börja säga när istället för om. Det var den längsta natten i mitt liv. Men nu ligger hon där i samma säng. Lugnt sovandes 5 månader gammal och idag lärde hon sig att ta sig framåt. Nu ska jag gå lägga mig bredvid henne och snusa lite extra hennes nacke och pussa hennes bror. Tänk att vi har fått just dem!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s