Det blev en paus

Det blev en paus. En paus från bloggen, ja. Men det var den absolut minst dramatiska pausen.

Det blev också en paus från familjen. Från hemlandet. Från jobbet. Från vintern. Från högar av ännu olästa elevtexter.

Jag fick vakna några morgnar och spela candy crush eller läsa i sängen istället för att koka någon annans havregrynsgröt. Jag fick sova ostörda nätter istället för att hjälpa till med toalettbesök eller agera kudde åt en barnakropp som tror sig vila bäst i närheten av min. Jag fick vakna av väckarklocka och inte av en liten man som tror att det är morgon när det egentligen inte alls måste vara det.

Jag fick alltså vara väldigt mycket bara jag. Och jag fick därmed påminnas om hur mycket jag tycker om att vara deras. Det är i det liv jag har valt, ett liv som jag alla gånger skulle välja om.

Det blev en paus, ja. Och nu är pausen slut. Med sällan skådad kraschlandning i verkligheten och vardagen. I skrivande stund skriver 129 abiturienter essäprov och det kommer onekligen att prägla den verklighet och vardag som är min från och med i morgon.

Och jag tycker så mycket om det också. Jag längtar så efter att få läsa deras texter. Deras sista texter en sista gång.

Tänk vad en liten paus kan göra.

IMG_2814

Just den här bilden har egentligen ingenting att göra med just den här pausen. Men paus från paus, tänker jag som tydligen inte tagit en enda bild i det land jag besökte. Den här bilden är sommarhuspaus. Det är inte så länge kvar tills den pausen blir till.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s