Ni missbrukar mitt kors!

Jag kan bara nästan beskriva den ilska och sorg som bubblar i mig när ett stort kors kommer först i en demonstration för stängda gränser. 

När jag ser ett kors ser jag en mans död som jag tror att betyder liv för oss andra. För mig är korset tecknet på att vägen till Gud är öppen och att då använda korset som ett tecken på att vägen till Finland är stängd är att missbruka mitt kors.

Jesus skulle ju aldrig. Han talade inte om riksgränser och att värna om sitt eget. Han talade tvärtom väldigt tydligt om att vår nästa är varje människa vi ramlar över. Han raserade murar mellan människor och ville få oss att se bortom det som skiljer oss från varandra.

Så försök inte. Det finns absolut inget kristet med att bära ett kors som en symbol för att andra måste ut ur vårt land. Det kristna är att faktiskt bära sitt kors genom att se till att de som behöver få vara här nu landar så gott och tryggt som möjligt. 

Och. Om jag bara nästan kan beskriva den ilska och sorg som bubblar i mig över det missbrukade korset så tänker jag inte ens försöka beskriva hur det känns att demonstrationen alls blev av. 

Trasiga värld.

2 reaktioner på ”Ni missbrukar mitt kors!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s