Redan förspelet var illa

Den här dagen föddes i motvind. Omständigheterna var usla. Redan förspelet var illa då Arvid i går nosade på en underkänd fyra för sin läggdagsprestation. Och i dag skulle Fredrik först döpa, sedan skriftskolstarta och sedan jordfästa. Och jag, i något slags trastillstånd, skulle vara ensam med barnen. 

Vi kan säga så här: om du i går hade satsat pengar på att vår lördag skulle vara trevlig skulle du vara rik i dag. 

Hemska saker så fint det har varit. 

Vad vi har gjort? Ingenting. På riktigt. Ingenting. Det har varit vi tre och makaroner och maletkött. Den största och enda utsvävningen bestod av ett biblioteksbesök. Och så städade vi bort halva julen.
Just sådana här dagar hör till kategorin dagar man absolut inte minns när man tittar tillbaka på ett år. För att inte tala om när man tittar tillbaka på ett liv. Men just sådana här dagar är för mig mera liv än alla de där andra dagarna. Tillsammans. För de här är sant. Kanske sunkigt och kanske trist men så rent sant att livets storhet bara sväljer en levande. Därför är jag allergisk mot tanken på att livet inte är de dagar som går utan de dagar man minns. 

Livet är inte bara de dagar som är värda att dokumentera och memorera. Det största i livet finns i det lilla och den här klichén tror jag mer på i dag än jag gjorde i går. Min tro på det stora i det lilla växer hela tiden. 

Båda barnen har vid olika tillfällen i dag lagt sina armar om min hals och sagt att jag är den bästa mamman i världen och att de älskar mig. På något sätt är det kanske litet, men egentligen är det ju det största av allt. Jag har inte köpt någon ponny åt dem. De har inte fått gå på bio eller nöjesfält. De har inte ens fått äta socker. Ingenting har vi lyxat till. Rent liv. Och trots det är jag i dag världens bästa mamma. 

Hemska saker så fint det har varit.

  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s