Den gamla vill jag vara

Gör du det också? Ser äldre människor och glimtar ur deras liv och tänker att du också vill sedan när det är din tur? Idag på min förmiddagslänk såg jag tre gamla människor vars livsstil jag vill ha när jag är pensionär.

För det första såg jag en volleybollplan i en skogsdunge. Och där spelade gråhåriga, rynkiga människor volleyboll tillsammans. Typ femton pers på plan och tio till på bänkar utanför. Som hade termosar med sig. Det vill jag också göra när jag är gammal. Spela volleyboll eller titta på när mina kompisar gör det.

För det andra såg jag en gammal man och en gammal kvinna som var ute på promenad. Rask promenad. Tillsammans. Med lippisar och midjeväskor. Och de pratade så ivrigt med varandra, verkade ha mycket att säga. Det vill jag också göra när jag är gammal. Promenera med min hjärtevän och ha mycket att säga.

För det tredje såg jag en gammal man som sprang om mig. Han körde intervallpass och jag körde långpass (tänk att min självdistans inte är större än att jag måste ursäkta att en 70-plussare springer om mig i skogen) men likväl sprang han om mig. Det vill jag också göra när jag är gammal. Springa om människor som är hälften så gamla som jag.

Den gamla vill jag vara. De gamla vill jag vara. Tänk att få vara frisk och stark när man inte längre kan vara ung och frisk och stark.

Och så vill jag förresten också vara en sådan som ringer till Firarsvängen på radio Vega och gratulerar folk på namnsdagar och födelsedagar. Och önskar naa me KAJ eller vad ungdomarna lyssnar på på den tiden.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s