Vad säger jag till dig?

När jag bara vill ropa att det är så ofattbart orättvist att du får bära så mycket så mörkt och så svårt?

När jag inte vet hur mycket du orkar och vill och behöver prata om det tunga?

När jag inte vet när du bara vill skratta och flamsa och för en stund leka att allt är som det borde vara?

När det jag vet om oro är på en minusskala i jämförelse med allt det du tyvärr tvingas veta?

När du just nu drömmer mardrömmar på nätterna som inte tar slut när du vaknar? 

När ord egentligen inte spelar någon roll?

Vad säger jag till dig? 

Det jag säger är väl att jag vågar säga något trots att det kan bli fel och trots att jag inte kan bära dina bördor. Jag må vara livrädd för det du bär på, men jag är inte det minsta rädd för att gå bredvid dig som bär. 

Och jag säger att du måste låta mig veta om och när jag kan lyfta en bråkdel av bördorna från dina axlar. 

Och jag säger att jag beundrar alla dagar och stunder som du orkar. Men att jag förstår de andra stunderna så mycket mer. 

Och jag säger att jag ber. Och att jag ber andra be. För så lever jag. Bedjande. Och inget har visat sig vara bättre. Det lilla jag kan har ibland visat sig vara det största någon kan. Den vetskapen gör att jag envist knäpper mina händer.

Må du få pausa snart. Må ni alla. 

Advertisements

3 thoughts on “Vad säger jag till dig?

  1. Åh Amanda vad vackert skrivet om vänskap, kärlek, tro pch hjälplöshet! Jag har varit på båda sidorna, blivit buren och burit andra en liten bit på vägen. Jag hoppas att din vän orkar, blott en dag i sänder blev man ju lovad ❤ Kram

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s