Vi gick på bröllop

Igår fick de varandra. 

Hon är en av våra första “egna” konfirmander som vi träffade när vi kom till Helsingfors för sex år sedan. Hon har kommit så nära att hon känns som en liten syster. Hon är Arvids gudmor och också till vardags orimligt vacker. Igår var hon magisk. 

Han är en av de absout snällaste som finns. Mjuk och stark och med det godaste av hjärtan. Han har en enorm känsla för rätt och fel och en humor som glittrar till mitt i allt det seriösa. Hans tårar igår när hon kom in i kyrkan… Ni får gissa själva. 

 
Ingrids hår lockades med tång festdagen till ära. Hon virvlade runt på dansgolvet ännu vid klockan ett och är i sanning ett partydjur. Jag älskar den kvinnan.
 
Jag och min bästis. Jag och min prästfrukollega. Vi satt tillsammans. Skrattade tillsammans. Åt tillsammans. Dansade tillsammans. Tog en selfie tillsammans (men hur hur hur kunde jag missa att se in i kameran?) Jag älskar den kvinnan. Också. 
 
Arvid bar kavaj och slips för första gången i sitt unga liv. Dagen innan togs han för flicka, igår kändes han rätt manhaftig. Han får 7 av 10 för sitt beteende under vigseln. Mutades sedan med mat och iphone under festen och somnade i vanlig tid i sin resesäng som var placerad i kulisserna till festlokalens scen. Sov genom otaliga hurrarop, applåder, programpunkter och danslåtar samt 17 ballongsmällar på scenen. Få mer än 10 av 10 för det. Sprängde skalan. 

Själv får jag också rätt goda vitsord. Jag motstod frestelsen att köpa en ny klänning till bröllopet. Jag var lockig, för bruden föredrar det så. Jag hann prata med en del gamla elever och kände mig nästan lite gammal för att de redan är så vuxna. Nästan färdiga ekonomer och jurister. Hade gärna talat ännu mer. Men småbarnsföräldrar har sällan råd att svira för länge. Priset bli lätt för högt. Klockan borde aldrig bli mer än elva när man har roligt. Jag tänker att himlen blir lite så. Dans och goda samtal. Men klockan blir aldrig för mycket och morgonen aldrig för tidig. Jag har gärna rätt här.

Otroligt fin kväll. Otroligt fint brudpar. Otroligt fina gäster. Otroligt fin plats. Tänk att så mycket fint ryms i mitt liv. 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s