Förklara och försvara och förtydliga

Några gånger i året kan man numera läsa mina texter på nästsista sidan i Kyrkpressen. Till exempel i förrgår kunde ni göra det. Här finns texten. Det är en sådan där kolumn som kräver en skribent utan självbevarelsedrift. En sådan kolumn som jag hann ångra ganska många gånger redan före den publicerades och ganska många gånger också efteråt.

Jag är frestad att förklara och försvara och förtydliga, men försöker låta bli. Det går ju aldrig att säga tillräckligt mycket i en kolumn, men det är väl också något av charmen. Att det blir lite ofärdigt och på hälft. På ett sätt mera genuint än det alltigenom finslipade, men mycket mer riskabelt. Att du inte kan gardera dig så mycket när du har färre meningar på dig än du egentligen behöver. Du slänger bara ut huden genom fönstret och hoppas på att åtminstone någon någonstans ska orka försöka förstå även om första tanken kanske är att vända ryggen till.

Jag tror att det är viktigt att en del människor säger. Står upp för den sanning de tror på. Men jag tror att det finns en plats och en uppgift också för mig som inte vill vara i fack och inte heller vill ha andra där. Som tror att vi behöver våga älska och tro gott också när människor inte kryssat i rätt rutor i ett frågeformulär. Jag hoppas jag tror rätt. Det kanske kommer en tid när jag tror annorlunda, att min uppgift också är att stå upp för den sanning jag tror på. Men ännu har den tiden inte kommit.

Så gjorde jag det i alla fall. Lite. Förklarade och försvarade och förtydligade.

Advertisements

4 thoughts on “Förklara och försvara och förtydliga

  1. Jag undrar: förhåller du dig likadant till rasism? Eftersom det inom kyrkan finns både rasister och icke-rasister, tycker du det är bäst att inte välja tält där också?

  2. Maria, nu vet jag inte om du menar allvar eller inte. Och då vet jag inte riktigt hur jag ska svara. Undrar du uppriktigt om jag tagit ställning till frågan om rasism eller försöker du göra en poäng som du inte riktigt kan göra på det där sättet eftersom det (tyärr) inte alls är så enkelt?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s