Mainstream med hud

Hoppas du har hud, min vän. Så skrev en av mina allra bästa vänner till mig igår efter att hon läst de kommentarer som mitt arma vaccininlägg förde med sig. Hon som vet att min hud inte är vad den kunde vara. Hon som vet att jag egentligen inte är gjord för att skriva texter som andra kan läsa, tänka tankar som andra kan ta del av. Hon som vet att jag inte fixar det. Egentligen. Hon som varit med när min hud spruckit. Hon som sett mina sår. Hon som torkat mitt blod.

Till min stora glädje fick jag svara att jag har förvånansvärt mycket hud nu. Enligt allt jag tidigare erfarit av mig själv borde jag ju gå sönder av att anonyma människor kallar mig dum och ansvarslös och anklagar mig för att inte orka bry mig om mina barns bästa. Men den här gången är jag märkligt oberörd. Nästan lite kall. Den som känner mig vet att jag aldrig är kall. Jag vet liksom inte ens om att den temperaturen existerar.

Så. Är det alltså så här det känns att bry sig bara lagom mycket? Att skriva om något som inte ligger hjärtat närmast? I så fall kan jag inte låta bli att tänka att livet måste vara lätt för den som förmår engagera sig mindre än jag. Men samtidigt kan jag inte låta bli att tänka att livet måste vara trist för dem som förmår engagera sig mindre än jag.

Eller. Är det så här det känns att vara buren av att tillhöra majoriteten? För det inbillar jag mig att jag gör nu, att de flesta trots allt gör och tänker ganska lika som jag när det gäller vaccin. När jag skriver om till exempel min tro är jag fel och konstig i de flestas ögon och då slår de kritiska rösterna hårdare. Nu är jag plötslig mainstream. Och jag kan inte låta bli att tänka att livet måste vara ganska bekvämt och skönt för den som oftast är mainstream.

Ja, inte vet jag varför jag plötsligt visar prov på en hud som jag inte hade trott mig besitta. Inte en enda gång under de dagar som nu gått har jag tyckt mig se människor på gatan kasta hatiska blickar på mig. Så där som jag gjorde i höstas när många läste min blogg av helt andra orsaker än nu. Jag har hud och jag tycker om det.

Nu drar jag upp snoret och går vidare.

One thought on “Mainstream med hud

  1. 4×45 minuter får läkare vaccinutbildning. Utbildningen består inte av opartisk information utan det kommer från de som vinner på att sälja vaccin, läkemedelsbolagen.
    Har du läst bipacksedeln på de vaccin du get dina barn? Flera av dom har eksem som biverkningar.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s