Kisijobbet och Jesus

Fredriks prästjobb går i perioder under namnet kisijobbet i vår familj. Det är perioder när han jobbar sanslöst mycket på sanslöst otacksamma tider. Det är perioder när han är nästan frånvarande också fast han är närvarande eftersom det är stora saker på gång. Ja, ibland är kisijobb helt enkelt den enda term som känns rättvis.

Jag insåg redan tidigt i min prästfrukarriär att jag med jämna mellanrum kommer att vara frustrerad på Fredriks jobb. Ofta har mitt liv varit betydligt mera stressigt på grund av hans jobb än på grund av mitt eget och det har ibland känts orättivst. Jag insåg att den där frustrationen är en del av det liv jag valt och att jag måste lära mig leva med den. Jag bestämde mig därför för att börja rikta min frustration så medvetet som möjligt. Jag har skapat en tågordning. I första hand blir jag arg på församlingen. I andra hand blir jag arg på Gud. I tredje hand blir jag arg på Fredrik.

Det goda är att det sällan går så långt som till tredje hand. Dessutom klarar Gud av att ta min ilska och min frustration väldigt väl, han håller alla gånger. Och till församlingen och kisijobbet har jag utvecklat en väldigt stark relation. Jag kan vara så ofantligt irriterad på församlingen, vissa dagar vet jag inte ens om jag tycker om den men alla dagar vet jag att jag älskar den och människorna i den så vansinnigt mycket.

De senaste två veckorna har det varit väldigt mycket på kisijobbet. Det har dessutom sammanfallit med att det har varit väldigt mycket på det bra jobbet (alltså mitt egetj) och jag kan faktiskt erkänna att jag idag klockan fem var rätt frustrerad på Gud.

Sedan kom Fredrik hem från jobbet och tog över på hemmaplan och jag åkte till hans jobb och tog över där. Och den kväll jag steg in i var fantastisk. Jag påmindes om hur otroligt mycket jag tycker om Jesus. Han är så sjukt bra. Allt det jag har i Honom slår precis allt annat jag har, haft och kommer att ha.

Ibland glömmer jag nästan bort det. För det är ju vardagsmat att läsa nedlåtande kommentarer om min tro. Det är många som vill förlöjliga och förminska den. Det anses vara smart och hippt att kritisera den. Och jag erkänner; ibland blir jag lite ledsen och lite nedslagen och lite trött. Kanske rentav lite påverkad av alla de röster som vill min tro illa. Men. Den är det absolut bästa jag har.

Amen.

Bild 2015-01-16 kl. 11.36 #3

Advertisements

5 thoughts on “Kisijobbet och Jesus

 1. Min man har också ett ‘kisijobb’ med jämna och ojämna mellanrum. Man får helt enkelt acceptera att de flesta kvällar och helger spenderas ensam hemma med barnen. Också vissa speciella högtidsdagar som nyårsafton t.ex.

  Och varje teaterföreställning har några sjukt jobbfyllda veckor precis före premiären, då han ofta är på jobb, mentalt, nästan konstant och jag håller på att gå åt av trötthet och längtan efter egentid. Ett mål för detta år, är att ordna hjälp till dessa veckor, och att prioritera mitt eget välmående speciellt då. Eftersom jag nu vet att de kommer har jag kanske möjlighet att planera in avlastning…vi får se hur det går.

  Men samtidigt är jag så tacksam att han får jobba med det han gör! Ett yrke som han är bra på och vill göra.
  Och att jag därför har möjlighet att vara hemma med barnen, och inte behöver jobba just nu.
  Men lätt är det inte alla gånger!

  Om inte annat får jag ockd

   • Tack för din kommentar! Jag kan tänka mig att vi delar ganska många känslor och upplevelser. Synd att vi bor så långt från varandra. Jag och barnen verkar ständigt söka lördagssällskap numera.

    Hoppas du lyckas med ditt mål för i år! Att planera in egentid är viktigt. Allt som motverkar bitterhet är viktigt. Och att ha något att se fram emot hela tiden gör också väldigt gott.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s