102 och 31

År 2014 läste jag 102 böcker. Om du är som mina abiturienter går det nu ett sorl genom rummet och du ser på mig med en annan blick än du gjorde innan. Jag kan inte avgöra om du är mest chockerad, imponerad eller olustig. Men något hände när du fick veta att jag läste 102 böcker. Mitt läsmål var hundra. Jag är nöjd.

Idag har jag inte ätit godis. Efter 31 dagar i rad med godis kände jag mig megahälsosam redan vid halv elva idag när jag insåg att det gått flera timmar vaken tid utan att jag grävt i någon påse i skrubben. På eftermiddagen hade min hälsokänsla nått absurda höjder och jag trodde att jag jobbade på gym. Så idag var segerdagen. Men jag räknar med en hård morgondag. Då lär tvivlet komma. Då lär jag fundera på om livet alls är värt att beblanda sig med om det inte innehåller fruktgodis, choklad och lakrits. I tokmängder. Dagligen.

Kunde 2015 bli måttfullhetens år?

Knappast.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s