102 och 31

År 2014 läste jag 102 böcker. Om du är som mina abiturienter går det nu ett sorl genom rummet och du ser på mig med en annan blick än du gjorde innan. Jag kan inte avgöra om du är mest chockerad, imponerad eller olustig. Men något hände när du fick veta att jag läste 102 böcker. Mitt läsmål var hundra. Jag är nöjd.

Idag har jag inte ätit godis. Efter 31 dagar i rad med godis kände jag mig megahälsosam redan vid halv elva idag när jag insåg att det gått flera timmar vaken tid utan att jag grävt i någon påse i skrubben. På eftermiddagen hade min hälsokänsla nått absurda höjder och jag trodde att jag jobbade på gym. Så idag var segerdagen. Men jag räknar med en hård morgondag. Då lär tvivlet komma. Då lär jag fundera på om livet alls är värt att beblanda sig med om det inte innehåller fruktgodis, choklad och lakrits. I tokmängder. Dagligen.

Kunde 2015 bli måttfullhetens år?

Knappast.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s