Styrka

Hon och hennes man går igenom en kris. En kris av den art som ganska få av oss alls går igenom och de får möta den redan nu. Efter ett kvart liv och efter ett halvt år som gifta.

Jag lyssnar, ser tårarna och tänker att hon är beundransvärt stark. Men jag tänker också att jag inte ska säga det för hon är starkare än hon vill vara. Styrka som kommer av att man inte längre är lika odödlig som andra i ens egen ålder är ju styrka man hellre skulle leva utan. Styrka som beror på en riktigt tuff start på ett gemensamt liv är styrka som kostar den rosenskimrande drömstart som varje äktenskap skulle få i den bästa av världar.

Vi vill alla vara starka men de flesta av oss skulle säkert välja bort vägen till den där styrkan. Åtminstone medan vi ännu går den och medan målet inte ännu är givet.

Min bön är att hon får vara liten och svag ibland mellan styrkeproven. Att hon får vara rädd och besviken och arg. Och att hon någon gång redan snart ska få se hur hennes styrka kan bära både henne själv och andra. Och att hon minst lika snart ska få komma in i en period då hennes styrka varken prövas eller växer som den gör nu.

2 reaktioner på ”Styrka

  1. Tack, känner igen mig i det där så otroligt mycket. Lilla Magdalena skulle gärna få lite mera rum att få bara vara liten, någon enda gång. Kram

  2. Tack Amanda! De orden fick mig att rysa. Vad fint och välsignat att din vän har en i sin omgivning som ber just den bönen. Den är så viktig. Jag känner igen mig i den kvinnan. Jag och vi i en ung familj har levt sjukdom och svårighet i ett år nu. Många gånger har min styrka beundrats. Och då hade jag haft lust att skrika högt. Ingen vill bli stark genom att ens barn nästan dör så många gånger om. Ingen. Men jag tror också på att man får mera kraft än man någonsin kunde ana. Jag hoppas att din vän snart får använda sin styrka till annat än att hantera den pågående krisen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s