Mitt andra liv

Jag är aldrig hemma när jag är ledig. Så fort det vankas en längre ledighet packar vi familjemedlemmar och ägodelar i bilen och styr norrut för att vara med ursprungsfamiljerna i Österbotten. Så får det vara. Så kanske det rentav ska vara. Men jag kan ändå sakna att någon gång vara ledig hemma. Hinna njuta av det hem jag tycker så mycket om. Hinna umgås med lika lediga vänner på hemmaplan. Hinna göra allt roligt på hemorten som jag ofta tänker att jag ska göra när jag blir ledig. Hinna reda upp klädgarderoben och bokhyllan i sovrummet. Ni minns kanske den där bokhyllan som tittat fördömande sedan i augusti? Den tittar fortfarande och domen blir på inget sätt mildare.

Samtidigt som jag kan sakna ledighet hemma så är det en gåva att ha en semestertillvaro som väntar på annan ort. Här finns barndomshem som alltid tar emot oss. Här finns vänner som vi saknar alla de där icke-lediga vardagarna. Vänner som vi får träffa här under verkligt lediga omständigheter. Den där ledighetskänslan blir väldigt absolut när man byter miljö. Här känns fotstegen annorlunda. Här andas jag på ett annat sätt. Här lever jag med andra människor. Här gör jag helt andra saker. Här tänker jag på helt andra frågor. Här har jag mitt andra liv. Mitt semesterliv, mitt ledighetsliv.

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/df1/44006010/files/2014/12/img_1083.jpg

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/df1/44006010/files/2014/12/img_1082.jpg

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s