En av de där dagarna

Och så har vi ännu en av de där dagarna då jag önskar att vi kunde älska sönder varandras felaktiga åsikter istället för att hånfullt förlöjliga och försöka verka smartare än de som tycker annorlunda. Det finns så mycket fult och kallt och kärlekslöst i så många olika läger.

5 thoughts on “En av de där dagarna

  1. Tyvärr är det ju bara ett faktum att man i bland måste sätta hårt mot hårt om man ska åstadkomma en förändring. De svarta bad inte försynt och respektfullt om sin rätt att få existera på samma villkor som vita, ej heller kvinnor om sin rösträtt. De hårda ord och dogmatiska attityder som cirkulerar hos oss, hur trista de än må vara, är ändå småpotatis jämfört med hur de ser ut i många andra delar av världen.

    • Tack för din kommentar! Jag förstår hur du tänker och de flesta verkar tänka som du. Jag råkar bara inte göra det själv. Jag tänker att hårt mot hårt sällan leder till attitydförändringar. Om jag vill att någon med en annan åsikt ska lyssna på mig tror jag inte att en bra öppning är att håna denna andra. Det leder på sin höjd till en debatt men aldrig till en genuin diskussion där man uppriktigt vill ta del av vad den andra anser. Tänker jag.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s