Yrväder

När Ingrid blev ungefär tio månader kunde vi ha brinnande stearinljus på soffbordet igen. Där innan var det några veckor, högst en månad, då hon rev ner saker. Sedan slutade hon. Den varelsen har verkligen kunnat vistas i möblerade rum.

Sedan hon var i ungefär samma ålder, om inte redan innan, har vi kunnat ta med henne överallt. Möten, gudstjänster, konserter. Hon har, som sagt, kunnat vistas i möblerade rum.

Arvid är av… annan kaliber. Vi kunde lätt ha en heltidsanställd med ansvar enbart för att röja undan grejer ur hans räckhåll. Och ändå skulle han hinna dra fram en stol till bokhyllan, klättra upp på den och förse sig med alla möjliga förbjudna ting.

Han vräker i sig alla godsaker han får tag på. Han petar på allt. Han hoppar och klättrar och faller och undersöker och slår sig och bits och snavar och härjar och river ner. Sådant är vi inte vana vid. Vi är vana vid små familjemedlemmar som beter sig som kultiverat folk.

Han är så otroligt annorlunda. Precis lika underbar och magisk. Men helt annorlunda.

Och jag tänker att jag på något plan förstår att Ingrids sömnbehov alltid varit så mycket mindre. Och att Arvids är så väldigt stort.

Men mest är jag tacksam! Tänk att få vara förälder till två så brutalt olika typer.

Och jag tänker också att det är nyttigt. Om jag någonsin tänkt att föräldrar till små yrväder är slappa så får jag äta upp det nu. De – förlåt VI – är inte slappa. Vi är föräldrar till små yrväder. Stolta, lyckliga och tacksamma föräldrar.

20140522-210636-75996202.jpg

2 reaktioner på ”Yrväder

  1. Har många gånger tänkt kommentera när du skrivit om Arvids bravader! Jag skulle nämligen kunna skriva under det mesta när det gäller vår snart tvååriga busunge… Hon är så underbart glad och öppen och ljuvlig… Men SÅ kvick och händsam och busig och temperamentsfull… Brukar säga att vår Ida kom i ett Emilformat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s