Dilemma

Dilemma: Arvid 1 år älskar marken som hans syster gått på. Han vill hela tiden vara där hon är och göra det hon gör. Ofta(st) räcker hans kapacitet inte till. Ofta (utan st inom parentes) leder det till konflikt.

Och trots att just våra barn förstås är de mest märkvärdiga och unika i världen (i likhet med alla andra) så antar jag att någon annan någon gång tampats med samma dilemma.

Lösning: ??? Det är här som du erfarna flerbarnsförälder in i bilden och levererar lösningar som kommer att öka vår dagliga hemmaplansfrid.m

3 thoughts on “Dilemma

  1. Ge det tid, kanske sådär 3 år, så blir det bättre 🙂
    Seriöst så är det jättesvårt det där. Den äldre måste få göra sitt ifred ibland och den lilla blir ju så arg då den inte får vara med. Att vara engagerad som vuxen och lite avleda och förutse konflikter är kanske ett tips. Men det kräver mycket och åtminstone jag har inte riktigt ork hela tiden. Kämpa på säger jag, det blir bättre!

  2. Det här är ett hjärtskärande “problem”. Den är så förtvivlad, den där gråten, då den mindre är helt oönskad i syskonets göromål.
    Jag vet verkligen inte hur man ska gå till väga som förälder här. Hur man än gör faller nån ihop. Jag tror bara på att man får försöka hitta nån slags nödlösning vid varje nytt tillfälle. Ibland hittar man ju faktiskt en. Att gråta sej genom är kanske inte heller så dumt. Egentligen. För nån.

  3. Hos oss var det också sådär -förstås. Efter en tid märkte J att A inte heller var någon gud utan han började utmana henne i vem som skulle vara ledare i leken. Han nöjde sig så att säga inte med att vara hund hela tiden och där någonstans är vi just nu. Inget kommer för att stanna. Allt är perioder. Sällan finns galet bra lösningar.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s