Ägde världen

– Idag är det fest, Arvid, sa en storasyster på morgonen.

Med fest menar hon Gamlas dans på mitt jobb. Denna årliga festlighet som hon i den bästa av världar hade gått miste om i år på grund av sportlovsresa. I den här nästbästa fick hon i alla fall tröstas med att hon fick gå på dansen.

Förra året blev hon uppbjuden av en stilig ung man i frack. Och blev lite paralyserad och blyg. Idag på morgonen laddade hon genom att öva sig på att säga Nej tack och le. Hon kände att hon vill dansa sedan när hon blir stor.

Men så ville det sig så väl att en av flickorna (eller som det heter i Ingrids värld den här dagen – prinsessorna) bjöd upp henne. Och att få vara så nära en livslevande skönhet i håruppsättning och aftonklänning går ju inte att tacka nej till. Så Ingrid virvlade i vals. Och ägde nog världen lite grann. Hon fick till och med dansa den andra valsen också.

2 thoughts on “Ägde världen

  1. MIN flicka, som borde ha varit på de äldstes dans, som det heter här i Vasa, kunde inte gå, för det var brist på kavaljerer… själv tyckte hon inte det var så farligt, men hennes mor ville så gärna att hon hade fått gå. Hon är i den åldern att hon inte ville dansa med en flicka, som hade varit en möjlighet. Hon valde att “få kursen” och gå på efterfesten. Nöjd och glad på lördag morgon, fastän DJ:n inte hade varit så bra.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s