Fenomenet

För en dryg vecka sedan la jag upp en bild på facebook. Bilden är från Arvids dop på honom själv, hans föräldrar, hans morföräldrar och farföräldrar. 2 personer gillade. (Tack, Ville och Elina!)

Igår taggade jag bilden så att den kopplades till mina föräldrar. Och nu gillar 50 personer bilden. Två av dem är mina facebook-vänner och resten är mina föräldrars.

Är det någon annan än jag som har märkt att våra föräldrars generation tar över facebook? Att deras engagemang där är enormt. Att de gillar och kommenterar betydligt friskare än vi själva? Att deras statusuppdateringar är fler? Eller är det bara mina föräldrar som har aktiva fb-vänner?

2 thoughts on “Fenomenet

  1. Min dotter, som nästan är en annan generation än du, för hon är född 1995, säger att facebook är till för äldre personer, “det är bara mammor som är där”. Hon har ett konto som hon nästan aldrig använder. Hon twittrar i stället. Hon vet om alla större katastrofer i världen fortare än jag, som ännu läser pappersvasabladet.

  2. Jag gissar att de har mera tid och mindre att fylla den med. I alla fall om de är (stereotypivarning) pensionärer. Dessutom har väl barn och barnbarn alltid en speciell plats i alla föräldrars hjärta. Avståndet kan också spela en väsentlig roll.

    Jag har hört om det där med “FB är för gamla mänskor”. Se bara hur världen utvecklas. Vi är gamla, de är unga. Huj!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s