4 thoughts on “Inga nyheter

 1. Vår bebis beräknas födas om ca. en månad. Jag är själv så rädd att h*n skall bli allergisk. Min man är väldigt allergisk och har även psoriasis hud. Min Pappa är också allergisk. Jag riktigt förstår din vånda och rädsla för allerginyheterna. Och jag hoppas sååå att vår bebis ärver mina icke-allergensika gener. Men sånt kan man ju omöjligt påverka. Och sist och slutligen så är det en så liten del. Ett i övrigt friskt, krytt och glatt barn är såå tuusen gånger viktigare förstås!

  • Jag hoppas med dig på att er bebis ska få vara helt fri från allergier. Det är ju som du själv säger utanför er makt men hoppas och be (om man är en sådan som ber) kan man ju alltid göra. Och ändå kan det bli fel.

   Mitt enda råd om det skulle visa sig att er bebis inte mår bra är att kräva hjälp och vård tidigt. Hellre för tidigt än för sent. Att få en risig start i livet kan tyvärr påverka ganska långt fram i tiden (Ingrid 4,5 år är till exempel fortfarande dålig på att sova). Så var aktiva och progressiva om det skulle krävas.

   Men vi ska hoppas och tro på det bästa för ert lilla barn. Och låt inte oron slänga alltför mörka skuggor över din graviditet. Vänta ivrigt. Snart är ert mirakel här!

 2. Förstår jag dig rätt, blir Arvids hudproblem värre hela tiden? Hur sover han? Har ni hittat nån salva som hjälper? Är det bara på ryggen eller på hela kroppen? Jag kan förstå din vånda. Jag har haft två barn med hudproblem, men troligen nog av ett mildare slag än Arvids och Ingrids. Men jag har smort med bassalva morgon och kväll i många år, och använt medicinsalva ibland. Zinkstrumpor använde vi på armarna på ett av barnen, det hjälpte honom. För våra barn har det växt bort men det kanske det inte gör för alla. Jag lider med dig!

  • Tack för din fråga, Elisabet! Det blev en positiv vändning i måndags när vi provade en ny salva som vi hade hemma från den tid då Ingrids hud var riktigt besvärlig.

   Arvid har haft mest utslag på ryggen, men i söndags var magen plötsligt i väldigt dåligt skick. Det kan ju kanske bero på att det var väldigt kallt här i helgen, men det är svårt att säga.

   Våndan är inte rolig, nej. Det fina är att Arvid verkar må bra. Han är väldigt glad och sover gott. Äter bra. Med Ingrid var det helt annorlunda eftersom det märktes så tydligt att hon led. Då var våndan väldig tungt att bära.

   Tack för ditt medlidande! Det hjälper verkligen att få stöd.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s