Förbluffad

De sitter där och pratar, min estetiska vän och min estetiska syster.
– Och tänk att hon har målat taket med linoljefärg, säger min syster. Varpå min vän ser alldelea förbluffad ut.

Jag ser också förbluffad ut. Men inte för att någon målat taket med linoljefärg utan för att alla andra i sällskapet verkar förstå att det är speciellt. Jag förstår inte. Jag förstår inte ens vad linoljefärg är.

Jag är nog inte en estet. Och jag tycker därför att det är fascinerande att så många i min omedelbara näromgivning är det. De allra flesta faktiskt. De renoverar. Har visioner för fönsterkarmar (vad är ens fönsterkarmar?). Målar. Planerar. Loppisfyndar. Söker saker med själ. Kan namnet på glasburkar. Tycker att lampor är viktiga. Sörjer fortfarande att miljövänliga lampor har så kallt ljus. Sådana är de. Och jag verkar dras till dem.

Och jag älskar att sitta i deras vackra hem och njuta av att det är så fint och genomtänkt, att varje sak finns där för att någon ville det aktivt. Nästan aldrig blir jag stressad och känner att jag också borde och måste och kunde. Mig stör det inte att jag inte vet vad linoljefärg är. Men jag frågade faktiskt upp och vet numera varför det är förbluffande att måla ett tak med den färgen. Så nästa gång ser jag också förbluffad ut.

2 reaktioner på ”Förbluffad

  1. Jag har också målat alla tak med linoljefärg, men visste inte att det kan vara förbluffande:) ha en god fortsättning på nya året, allt gott till er. (Och ni får gärna komma och förbluffa er över mina tak någon gång, jag skulle gärna bjuda på en kopp kaffe!)
    Bella

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s