Knasdans

Jag vet inte vad som har hänt med våra rutiner kring Ingrids läggdags, men det är definitivt något som förändrats. Drastiskt. Från att i lugn och ro först sjunga Gud som haver, sedan tacka och be och slutligen avsluta med Sov lilla vän har läggdags blivit ett party där Ingrid alltid i något skede ropar Skaka rumpa åt mig. Det har verkligen kommit smygande. Vi har nämligen aldrig någonsin fattat ett medvetet beslut om att vi vill ha urartad och vild stämning kring läggdags. Men så har det blivit. Och jag ser det inte riktigt som ett problem, mera som ett intressant fenomen.

Igår frågade Ingrid, full av beundran, efter sista sången:

– Mamma, var har du lärt dig dansa knasdans?

Jag tror hon uppskattar läggdags som det är nu. Och så länge hon mera än gärna går till sängs varje kväll även om det ofta för med sig ett par timmar egen vakentid i rummet så tänker jag inte göra några drastiska förändringar. Det är helt klart värt den där lite småförnedrande känslan som infinner sig när hon uppmanar mig att skaka loss till en klassisk tonsatt aftonbön.

4 reaktioner på ”Knasdans

  1. Alltså, jag skrattar våldsamt :). Jag menar, varifrån har Ingrid ens plockat upp uttrycket ”Skaka rumpa”? Ni är så underhållande! Kraam

    • Jag förstår inte heller varför hon uppmanar mig att skaka rumpa. Hon säger det inte alls på samma sätt som Sean Banan så det är nog inte det. Det måste vara något som kommer helt naturligt för henne. Om det nu på något sätt är bättre vet jag inte.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s