Lucka 15: Berätta om en av dina favoritböcker

Vilken grym fråga! Det är som att be mig välja ut min favoritglass. Eller som att be en mor välja ut sitt favoritbarn.

Jag läser  inte lika mycket som jag skulle vilja läsa. Det blir ungefär tio böcker i månaden och jag har insett att en heltidsarbetande småbarnsmamma med enormt socialt behov kanske inte klarar så mycket mera än så.

Jag tycker om det mesta av det jag läser eftersom jag anser att min tid och energi är för värdefull för dåliga böcker. Och att plocka ut en favoritbok känns svårt, nästan omöjligt.

Men den vuxenbok jag läst flest gånger är nog John Ortbergs Livet jag längtar efter och det säger väl något. Jag har faktiskt tyckt om varenda en av Ortbergs böcker hittills. Inte heller Joyce Carol Oates, Thomas Sjödin eller Jonas Gardell verkar besitta förmågan att göra mig besviken.

Just nu läser jag Philip Teirs relativt nya novellsamling. Också den gör mig gott och glad.

4 reaktioner på ”Lucka 15: Berätta om en av dina favoritböcker

  1. Ortbergs böcker är SÅ fina!!! Jag älskar också alla hans böcker och läser dem Jag hoppas att flera människor skulle hitta dem. Jag tror att han inte är så känd i Finland, men vi gör vårt bästa att marknadsföra hans böcker 😉

    • Nej, jag har också förstått att han inte slagit igenom här på samma sätt som i Sverige. Men de är ljuvliga! Konkreta, ärliga, viktiga. Roligt att du också tycker om dem. Men inte speciellt förvånande.

  2. Hej söta Amanda. Vi har så lika tankar om än helt olika böcker. Tror jag. Jag har inte fastnat för dina favoriter. Har några i hyllan, borde kanske testa igen…

    Kram!

    Caféträff före eller efter jul?

    • Ge dem en ny chans. De kan vara värda det. Å andra sidan är jag ganska övertygad om att nästan inga böcker alls fungerar för alla.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s