Pinsamt

När jag går fram till cafédisken för att beställa kakao och sött bakverk hör jag hur en av de anställda talar högt i köket bakom.
– Hej, Jasmin. Det kommer en kund, ropar hon vid disken mot köket.
– Okej, måste jag komma? ropar Jasmin tillbaka.
– Nä, men du kan ju tänka lite på vad du säger. Kunden hör allt!
Jasmin tystnar.
– Vad får det lov att vara?

Jag inser att jag rodnar mera intensivt än på länge när jag gör min beställning. Pinsamt på så många sätt och nivåer. Eller är det bara jag?

0 reaktioner på ”Pinsamt

  1. Det är inte bara du. Situationen är ännu värre när du själv jobbar där ”bakom disken” lite avsides och en kund kommer in och dina två kolleger står och tjattrar med varandra och inte märker kunden, men kunden märker dem väl och väntar på att bli betjänad. Du skäms så att det inte är klokt och lämnar det jobb du själv höll på med och betjänar kunden framför näsan på de tjattrande kollegerna. Samtidigt har du chefens åsikt i huvudet om att ”du kan nog uppmana kolleger att jobba, du är i en sådan position”, men det är ju ännu mera pinsamt. Vem säger till sina kolleger rakt framför en kund ”Ids ni betjäna den där kunden, jag har nu annat arbete på hälft”. Det är ju ännu mera pinsamt för kunden, när den blir betjänad av en som uppmanas till att betjäna henne. Dylika situationer har jag tyvärr fått uppleva i mitt jobb. Det är skamligt för hela ”butiken”, tyvärr förstår inte alla det eller så upplever inte alla det som skamligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s