Jesus

Och så säger Runar Eldebo så här:

”Jag blir mer och mer fascinerad av personen Jesus och de berättelser jag läser av och om honom i evangelierna. Det är mycket av det kristna paketet som känns mig mer och mer främmande ju längre jag lever och det finns handlingar i kristenhetens namn som jag varken vill eller kan försvara. Jag har mindre och mindre behov av att förklara kristenheten. Men personen Jesus fascinerar mig.”

Och jag känner mig lite ledsen för att det inte var jag som sa det först.

För bara några år sedan valde jag Gud framom Jesus nittionio gånger av hundra. För att han var mera flummig och mindre stötande. Lättare att gömma. Lättare att samsas kring. I dag väljer jag Jesus. För att han är så mycket mera konkret och därför faktiskt kan ge någon slags riktning. För att han är så sjukt fräsch ännu idag även om han börjar ha några år på nacken. För att han är så utmanande och obekväm och jobbig och genomunderbar. För att jag vill gå i hans fotspår eftersom inga andra fotspår känns ens närapå lika vettiga att följa. Ungefär därför väljer jag honom.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s