Jag är duktig

Jag får ibland höra att jag är duktig. Och visst, jag är sjukt effektiv. Jag vet det. Nästan ingenting jag gör kräver speciellt mycket av mig eller kostar speciellt mycket. Med ganska liten insats får jag relativt goda och ibland till och med stora saker att hända. Och det är ju en gåva. Men det finns kvinnor som får mig att se ut som den slappaste och lataste bland jordelivets varelser.

Till exempel hon. Och en annan trebarnsmamma som jag får följa på nära håll. Den här andra trebarnsmamman är magisk. Medan hennes gäster reser sig från matbordet i köket och sätter sig i soffan i vardagsrummet har hon slängt ihop en äppelpaj och plockat i diskmaskinen. Och valt ut matchande servetter. Jag har flera gånger inte ens märkt att hon har lagat panna cotta eller bakat bröd fast jag har varit i köket hela tiden. Och när hon packar familjens semesterväskor för en vistelse på flera veckor saftar hon bär samtidigt.

Ja, jag kanske är lite duktig ibland. Men jag bleknar. Oj, så jag bleknar. Jag kan ju knappt baka en paj om jag så är ensam hemma och har fyra timmar på mig. Jag vet inte vilka bär som kan saftas och jag har i ärlighetens namn inte en aning om hur saftande går till. Jag har inte ens servetter.

Men jag är sjukt effektiv. Och det gör att jag kan vara lat och ledig däremellan. Det och det faktum att jag inte ägnar den där tiden för ledighet och lathet åt att köpa servetter, saftapparater och bärbuskar.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s