Vi väntar gärna lite till

En god vän ligger i en sjukhussäng just nu. I hennes mage finns en bebis men inget fostervatten. Jag vill bara hålla hennes hand, stryka henne över pannan och säga att allt förstås kommer att gå bra. För det finns ju inte på kartan att det skulle gå annat än bra. Jag vill beundra hennes hopp och hennes styrka på nära håll. Jag vill torka hennes tårar när de faller däremellan. Och jag vill säga ungefär just precis så här till bebisen som ligger i hennes mage:

Lilla barn. Du skulle bara veta vad som väntar på dig här ute. Du kommer att komma till ett av de bästa hem man kan tänka sig. Dina föräldrar är godhjärtade, starka, kloka och fina människor som kommer att älska dig lika mycket och kanske ännu mera än du förtjänar (om det är möjligt). Jag förstår att du har bråttom ut. Men vänta lite till. För varje stund du stannar kvar i magen orkar du lite bättre sedan på utsidan, orkar du njuta lite mera av allt det fina som väntar på dig. Jag ser fram emot att få hålla dig, se dig, krama dig. Vi är så många som väntar på dig! Och vi väntar gärna lite till.

0 thoughts on “Vi väntar gärna lite till

  1. Tack mina fina vän. Tänk att bli omnämnd i din blogg en helt vanlig måndag. Jag ska berätta för skrutten därinne vad du sagt. Och så väntar vi lite till.

  2. Lilla A har just somnat och jag tog en sväng via datorn. Jag vill också tacka för orden, Amanda! Omtanken om M värmde också mig här hemma.

  3. Jag hoppas så mycket att det ska gå bra. Jag och min man förlorade våra tvillingflickor i mars, då den ena blev utan fostervatten. Jag vill så gärna att det ska gå bättre för den lilla som kämpar nu, att den lilla ska få leva. Jag sänder tankar härifrån, styrkan vet jag att redan finns. Man orkar med vad som helst när det kommer till den situationen. Så, en dag i sänder, och för varje dag som gått med den lilla kvar i magen är ännu en dag mot ett lyckligt slut.

    • Mea, jag snappade upp din berättelse på Prematurbloggen redan då det begav sig för er. Kunde ju inte tro att också jag skulle hamna här med för tidig vattenavgång… Livet kan ändras så fort. Jag är så ledsen att ni miste era döttrar. Vi hoppas och TROR att allt ska gå vägen nu. Oddsen är goda. Tack att du hoppas med oss. Sänder dig en stor kram och hoppas att ni snart får nytt glädjebud!

      • Det var roligt att höra att oddsen är goda! Ännu en gång, tankar och styrka härifrån – denna gång går det bra! Och tack för kramen, den värmer 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s