Det kommer att kosta

Jag såg en kvinna häromdagen som var yngre och snyggare än jag. Antagligen var hon klokare och roligare och mera godhjärtad också, men eftersom jag inte sa ett ord åt henne så kan jag tyvärr bara upphöja hennes yttre egenskaper. Så vi lämnar det på det: ung och snygg.

Hon korsade gatan och hon gjorde det fruktansvärt långsamt. Under hela den tid som trafikljusen över Mannerheimvägen lyste grönt hann hon bara över den enda tredjedelen. Hennes vänstra ben var hela tiden alldeles rakt, och när man inte kan böja leder är det svårt att röra sig snabbt. Så ung och så vacker och med ett så skadat ben.

Samma dag hade jag vaknat och känt mig lite pösig, så där som man tyvärr kan göra efter några veckors ofrivilligt träningsuppehåll i en värld där det aldrig är okej att vara just lite pösig.

Och när jag såg den här unga kvinnan som kämpade sig fram kom en känsla av förakt över mig. Förakt mot mig själv. Med vilken rätt känner jag mig lite pösig och ledsen efter några veckors vila när andra är tvingade till ett liv i vila? Med vilken rätt gör jag pösigheten till ett problem när jag faktiskt har en kropp som samarbetar nästan alla dagar, som oftast är stark och frisk och som bär mig genom den vardag jag vill ha?

Ibland undrar jag om jag kommer att bli tvungen att få ett ben som inte går att böja eller någon annan skada före jag skärper mig ordentlig och slutar ha en syn på mig själv som jag verkligen inte vill ha. Jag är rädd att det kommer att kosta.

0 thoughts on “Det kommer att kosta

  1. Det gör gott att träffa sådana människor eller höra berättelser om livsöden för att förstå hur man kan vara tacksam för många saker.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s