Oförskämt snygg

När jag ser min lillasyster tänker jag att hon verkligen är oförskämt snygg för att ha fött tre barn på lika många/få år. Och ännu mera: hon är verkligen oförskämt snygg för att ha tagit hand om tre barn födda på lika många/få år. Graviditet och förlossning sliter ju ändå på en människa under en relativt kort tid, även om slitningen kan vara grov. Men att varje dag möta en vardag som sätter nerver, tålamod, planerings- och organisationsförmåga på prov – det är slitage på längre och mindre bestämd tid. Jag beundrar den kvinnan.

För att med ett enkelt exempel belysa hennes suveränitet kan jag berätta om hur vi åt middag i fredags, hon och jag och min älskade svåger. Medan vi smaskar på lamminnerfilén säger hon i en bisats att hon lagat en efterrätt till kvällen. Och jag och svågern tittar på varandra och sedan på henne och frågar:

– När då?

Vi var ju i köket hela tiden. Hur kunde vi inte märka? Hur snabb kan en människa vara? Hur obemärkt och smidigt kan en människa arbeta?

Jag beundrar den kvinnan.

0 thoughts on “Oförskämt snygg

  1. Hej!

    Kunde inte låta bli att kommentera. Jag har också en kompis som är så snygg, smal, smart och snabb att hon borde få något pris. Hon fixar det mesta på nolltid, har tre barn med 1,5 års mellanrum och en kropp to die for.. Äschdå, säger vi vanliga dödliga.

  2. Det var fantastiskt roligt att ha er här Amanda och Ingrid. Och inte kan jag be er stanna längre nästa gång, men kanske lika länge!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s