Berättelsen

I vår egendom finns tre saxar. Två starka, fina kökssaxar och en liten, skranglig barnsax som mår märkbart sämre efter varje omgång i diskmaskinen. Sedan vi flyttade in i vårt hem i början av oktober har vi använt bara den lilla skrangliga. Kökssaxarna är fortfarande nerpackade i en av fyra flyttlådor i källaren.

Det här är så typiskt oss. In i det sista ska vi klara oss med barnsaxen. Nöden känns aldrig så stor att det skulle vara värt att gå ner i källaren och börja gissa sig fram till i vilken låda de riktiga saxarna finns. Eller så uppenbarar sig nöden alltid i lägen då det absolut inte finns tid för dylika projekt.

Inte heller kan vi tänka oss att köpa en ny kökssax. Absolut inte om vi en gång redan har två. Som vi dessutom uppenbarligen bara nästan behöver.

Berättelsen om varför vi bara har en klen barnsax i vårt hushåll beskriver oss ganska bra. Vi förtjänar verkligen varandra, som vi brukar tänka och/eller säga när vi har svårt att tro att någon annan i hela världen skulle stå ut med någon av oss.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s