Dina föräldrar.

Av förekommen anledning skriver jag det här inlägget om min mamma och till min mamma.

 

Det här inlägget är bara del tre i min serie i trettio delar och det känns redan lite svårt att skriva. Jag har ingenting emot att blotta vissa delar av mig själv i det här forumet, mycket eftersom jag alltid själv kan kontrollera vad och hur och när det blottläggs. Men att skriva om min mamma är lite svårare. Hon har inte fått läsa det här. Förrän nu.

 

Jag älskar min mamma. Jag tycker dessutom om min mamma. Jag beundrar min mamma.

 

Min mamma älskar mig. Jag tror dessutom att hon tycker om mig. Min mamma är stolt över mig.

 

Min mamma är en av de människor som format mig allra mest. Hon har lärt mig att alltid tro på mig själv. Jag har alltid fått tro att hon tycker att jag är finast och vackrast och duktigast i världen och till och med i tonåren (då jag helst tog emot liknande attityder av jämngamla pojkar) fick jag kraft och hjälp av mammas tro på mig. ńnnu i dag blir jag glad när mamma säger att hon är stolt över mig, när hon delar mina glädjeämnen. Min mamma har lärt mig storhandla effektivt (så effektivt att jag i perioder gjorde det minst lika bra som hon själv). Hon har lärt mig städa badrum och baka örfilar. Hon har försett mig med böcker och på så sätt närt det intresse som varit viktigt för mig lika länge som något kunnat vara viktigt.

 

Av allt hon lärt mig och gett mig finns det en sak som slår det mesta: hon har lärt mig vad förlåtelse är. Det fanns en tid i mitt liv då jag fick be om förlåtelse ganska ofta. Och jag fick den alltid. Och efter det fanns det inte mera, det där som jag hade gjort. Hon påminde mig aldrig om det. Hon tog inte upp något gammalt och förlåtet ens när jag en kort tid senare trampade i samma klaver eller levererade samma lögn. Hon drog verkligen streck över det som var förlåtet. Jag tror inte att hon glömde men jag tror att hon lät mig glömma. Och just det är förlåtelse.

 

Min mamma är en av de klokaste och starkaste människor jag känner. Hon är en av mina främsta förebilder. Jag är stolt över att få vara hennes dotter. Antagligen minst lika stolt som hon är över att få vara min mamma.

 

Tack, älskade, vackra, visa, fina mamma!

Advertisements

2 thoughts on “Dina föräldrar.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s