Ljud

För den intresserade följer nedan en lista på ett urval av de ljud Ingrid fört under sin vakna tid denna natt:

– ordet ”ligg” med kommenderande röst (kanske femtiosex gånger och aldrig lydde hon sitt eget råd)
– sången ”Jag öppnar fönstret och tittar ut” (hon valde att kalla vädret regnigt)
– sången ”Bä bä vita lamm” (en ren njutning rätt tid på dygnet då hon kan den som sin egen ficka)
– orden ”Mamma sjunga ekorrn satt i granen” (vilket absolut inte hände)
– orden ”Ingrid inte gråta och ropa” (självfostrande, sunt budskap)
– en uppräkning av olika människor i Ingrids liv som kunde tänkas gråta i en butik: Naomi, Saara, Becka, Ben, Toffi (när den sistnämnda kom upp fnissade jag till eftersom tanken var underhållande)
– orden ”världens bästa mamma och världens bästa Ingrid (då glömde jag nästan bort att jag egentligen var trött och irriterad och kunde bara hålla med)
– slutorden i hitlåten ”Var bor du lilla råtta”
– orden ”vill ha glass” (vem vill inte det – men nu ska vi sova)
– orden ”nu kan jag sova” (vilket jag hoppas att var profetiska ord)

Jag är imponerad och lite underhållen. Och ganska trött.

0 reaktioner på ”Ljud

  1. Men lilla Ingjid. Varför (!) kan du inte bara sova. Och vara rolig på dagarna istället.Nej, Toffi kommer nog aldrig att gråta i en butik tror han (och flinar).Jag grät när Vero Moda-tjejen inte ville ta emot en kundretur. De hade inte bytesrätt på den tiden, vilket jag inte visste. Hu, så jag skäms. (Men jag fick pengarna tillbaka.)

  2. Ojojoj. Dessa fantastiska tankekaruseller – om man bara orkade uppskatta dem… Hemma hos oss är följande teman återkommande hos den familjemedlem som är jämnårig med I: lastbilar och motorcyklar (motorcyklarna är lite otäcka så de diskussionerna har ett terapeutiskt syfte, de är lite otäcka), vem som har hämtat och ska hämta på dagis, och Beatles. Min fråga, dock: vad orsakar I:s vakenhetsskov, har ni någon aning? Drömmer hon, eller är hon lättväckt, eller är det allergier eller sjukdom…? Önskar att nattsömnen ska återvända snarast för er. Verkligen.

  3. Hörde idag om en 2,5-åring som äter välling (tror jag) ca fyra gånger/ natt. Ni är ju i alla fall inte där. Jag tänkte på det där, om Edith skulle föreslå välling mitt i natten skulle jag/ vi ju skratta åt henne (kanske inte heller bra). Angående vår vän kingis, kanske kusin E borde göra ett besök. Det är ju hon som är bra på att säga åt Inks.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s