Hår

Jag är ytterst illojal när det kommer till frisörer. Jag byter salong och frissa lika ofta som jag alls besöker dylika. Orsak: jag är egentligen aldrig riktigt nöjd. Och de få gånger jag är nöjd har det kostat så mycket att jag inte kan äta, bo eller beklä mig två månader framöver. En annan orsak är att frissor ger mig så olika besked att jag blir rådvill och förvirrad.

Ibland när jag går till frissan får jag höra att mitt hår är havrigt, torrt, utdöende, illamående, svagt, sprött, i dåligt skick, känsligt… En frissa sa en gång:
– Jag skulle aldrig sätta blond färg i det här håret.
Därför lät jag henne sätta brun färg.

Ett par månader senare går jag till en annan salong. Där sätter de gladeligen blond färg i min kalufs och förstår inte vad jag håller på med när jag ber om ursäkt för att mitt hår mår så dåligt.

Jag är förvirrad. Jag vet inte vad jag ska göra. Jag vet inte om mitt hår mår sämre regnskogarna eller om det egentligen klarar sig ganska bra.

Det är en ynnest att få bekymra sig över dylika ting. Ibland tror jag att det är sant som vissa påstår, att nutidsmänniskan mår så dåligt för att man har tid och möjlighet att känna efter hela tiden.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s