Kanske

Vad ska jag berätta om Liverpool-matchen vi var på i måndags?

Kanske att Arvid kanske aldrig någonsin varit lika fokuserad lika länge.

Kanske att det finns något rörande i när Fredrik ropar ”Come on, Mo!” med ett tonläge som antyder att han och Salah är sjukt tajta. Som att de lirade tillsammans i ungdomen och att det nu bara blev så att en av dem blev proffsspelare i den andras favoritlag och den andra kyrkoherde i en österbottnisk församling.

Kanske att Ingrid fick använda alla sina enorma röstresurser och frimodigt gjorde det. Vi som hela hennes liv har undrat vad hon ska med de resurserna till. Nu vet vi.

Kanske att Fredrik är så oerhört mysig när han kan alla ord i alla sånger. Själv skulle jag kanske inte heller bli såld på torget av Liverpools kamplåtar, men ibland stöter jag nog bara ur mig nästan rätt vokaler.

Kanske att jag inte hörde en enda ful eller osaklig kommentar av en enda supporter. On man bortser från att Arvid muttrade något om att domaren tydligen inte kan det här med straffar.

Kanske att det ändå är olikt allt annat att vara på samma ställe som nästan 55 000 andra. Olikt allt annat och väldigt fint.

Kanske att de som hade de bästa platserna, de som satt allra närmast gräset, de som måste ha kunnat känna av spelarnas svettlukt var barn i rullstol insvepta i Liverpool-täcken. Ja, jag grät. Bara de döda inombords hade kunnat låta bli.

Kanske att det var mitt livs näst mest spännande fotbollsmatch. En riktig rysare. Vi fick nog väldigt mycket match för pengarna. (Mitt livs mest spännande var Champions League-finalen 2005.)

Kanske att det är magiskt att få se tre av de människor du älskar allra mest ha det så bra.

Kanske att det är märkligt att de där rödklädda spelarna ändå är bara människor. Som jag, som du. De har helt vanliga föräldrar som heter typ Steve och Sarah och de har också någon lite märklig morbror som ingen vill sitta bredvid på julen. De måste borsta sina tänder på kvällen och de är inte värda en euro mer än någon annan av oss. Trots att de kostar sjukt mycket på en marknad där de flesta av oss kostar sjukt lite.

Kanske det. Kanske.

Dagen därpå gick vi på rundvandring på Anfield. Här håller mina älsklingar pressinfo.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s