Spara på burk

Vissa stunder vill man ju spara på burk. Den här kvällen lägger jag i min.

Jag fick samtala med kloka, roliga Alaric Mård om längtan efter det perfekta. Hans bok Begränsade är vi allihopa är en genuin, viktig, hoppfull och smärtsam berättelse. Läs den! Fina Sofia Torvalds ledde samtalet med hennes fantastiska förmåga att vara närvarande, lyhörd, engagerad och rolig samtidigt.

Det var alltså en ren glädje att få vara med på det hörn som var mitt. Jag fick tala om den tacksamhet jag hittat och aldrig vill släppa taget om. Den påminner mig om att allt det största och mest avgörande i livet är sådant jag fått som gåvor som jag inte förtjänat. Den påminner mig om den Gud som jag tror att har gett mig allt det. Och tacksamheten håller mig ödmjuk eftersom den hjälper mig att minnas att det är så lite jag kan ta åt mig äran för. Jag fick också tala om att perfekt är överskattat och om vikten av att ibland – men faktiskt inte alltid – göra sitt bästa. Jag fick tala om att leva och vara människa. Det var alltså förstås en ren glädje.

För min del både började och slutade turnén här, men du kan höra Alaric i Närpes i morgon. Gör det!

Bilder: Nicklas Storbjörk

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s