Hela ens självkänsla

Att ha en elvaåring är många olika saker och de flesta av den är på riktigt helt fantastiska. Jag rekommenderar, alltså.

Men.

Det är nog väldigt viktigt att hela ens självkänsla inte hänger på elvaåringens berättelse om en. Och så antar jag att det kommer att vara rätt länge framöver.

Det känns nu viktigare än någonsin att det finns också andra berättelser om mig än den om mig som mamma. De berättelserna ska jag komma ihåg att lyssna till.

Det känns också viktigare än någonsin att kunna ta saker både på allvar och med humor samtidigt. Om det går? Om det går!

En reaktion på ”Hela ens självkänsla

  1. Som att leva med vår 14 åring. Hon fräser åt mig som mamma för jämna. Tillrättavisar mig, svarar snäsigt, suckar. Bara år mamma. Inte åt pappa. Tänker att det ska va så att vara tonåring. Det viktigaste är att jag inte behöver ändra mig, jag får vara den jag är. Jag skall inte heller lockas att dras med i negativitet. Ibland säger jag till att jag såras av henne. Oftast suckar jag åt pappan och han ser ju problemet och tillsammans är i överens om att det är ett litet problem, men vi tror inte hon gör det av illvilja. I grund och botten vill hon väl, men med alla tonårskänslor, all tonårs utveckling, alla upplevelser som ska processas så är det lättast att ge sig på den som betyder mest. Jag räknade härondan att om jag står ut 4 år till så kanske mamma blir viktig igen. 😅 Till saken hör att vår 14 åring hittills i livet sagt ”jaja mamma” och faktiskt velat vara till lags, så jag ser det som en positiv utveckling. Det är bara det att jag inte får låta mig påverkas så mycket.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s