För att kunna vara en bra mamma

Mina två egna dygn går mot sitt slut. Snart är jag igen där jag hör hemma och samtidigt som jag längtar efter dem längtar jag redan till nästa gång jag får vara för mig själv.

Det gör mig nämligen så ofantligt gott att ibland få vara bara jag. Och jag vägrar säga att jag behöver få vara bara jag ibland för att kunna vara en bra mamma. Som om den motiveringen skulle krävas. Det räcker ju faktiskt att säga att jag behöver få vara bara jag ibland för att kunna vara en glad människa. Jag tycker det är trist om mammor får göra saker för sin egen skull bara om de kan hävda att det samtidigt gör dem till bättre mammor. Som om det inte räcker att de vill göra de sakerna för att de vill. Som om pappor någon gång argumenterar för sin rätt att få spela badminton med att det faktiskt gör dem till bättre fäder.

Du behöver inte kunna bevisa att du blir en bättre mamma för att få träna, sova gott om nätterna, läsa böcker, se film eller gå på café med en kompis. Du är inte viktig bara för att du är viktig för någon annan. Du är viktig också bara för att du är du.

Jag är viktig också bara för att jag är jag.

2 thoughts on “För att kunna vara en bra mamma

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s