Tjejsnack för rätt stora tjejer

Att ha en elvaåring är att ha ett barn som är både stort och litet. Ett barn som kan bete sig som en balanserad vuxen och som en trotsig treåring. Det är att leva med att kasten kan vara tvära och att ständigt vara beredd på vad som helst.

Men mest av allt är det helt fantastiskt, åtminstone om man får ha glädjen och nåden att ha just min elvaåring. De där stunderna när samtalen blir djupa och roliga och viktiga – de slår det mesta. I dag fick jag nästan en timme i bil med min elvaåriga dotter och min än så länge elvaåriga systerdotter och varje minut kändes som en gåva.

– Det här var tjejsnack för rätt stora tjejer, konstaterade systerdottern nöjt när vi stannade bilen utanför sommarhuset och åter steg in i den sommargemenskap vi är del av just nu.

Det har aldrig förr varit lika fint att få vara hennes mamma. Det blir på riktigt bara bättre hela tiden. Jag är väl medveten om att jag kanske får ta tillbaka de orden många gånger i framtiden, men här och nu är de helt och fullt sanna. Att få vara hennes mamma bir bara bättre.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s