Sämre

Jag har ylletröja och yllesockor och långbenta pyjamasbyxor och ligger under ett täcke och tror att jag ska förgås av köld. Den hetta vi anade i Hildes panna sent på nyårsafton har flyttat in också i mig och Fredrik. Tre av fem är alltså däckade och jag tror att det är den värsta tänkbara kombon om det ska vara just tre av fem.

Jag ägnar halva min tid åt att stöta fram djupa suckar (sådana jag brukar bli irriterad av att Fredrik stöter ur sig när han är sjuk) och andra halvan åt att tacka Herren för att det inte är magsjuka. Arvid ägnar halva sin tid åt att samarbeta så väl att Jesper Juul kunde få rätt och andra halvan åt att bevisa att han kanske aldrig kan ha ett jobb.

Det nya året kunde ha börjat både bättre och sämre. Kan vi ju konstatera. Aldrig förr har en höst och vinter bjudit på så många sjukdagar. Jag kunde ha fyllt den här bloggen med beskrivningar av symtom och vardagslidande.

Men jag har försökt välja att inte. För vårt lidande är litet och våra prövningar futtiga. Också här i min feberfrossa vet jag det så väl. Jag lär vara bättre senast i övermorgon och i springskick om en halv vecka. Hur många kan säga det?

Nej, just det.

Det nya året kunde ha börjat sämre. Betydligt sämre.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s