Fina själar på bilflaken

Jag vet inte varför hon väljer honom, men det gör hon. Går rakt fram till honom och tittar intensivt på honom med stora, runda, blå.

De är klädda lite lika. Båda i vit halare. Hennes är visserligen gjord i merinoull och hans i något papprigt. Men båda har vit halare.

Han är abiturient och det här är hans penkisdag. Jag har aldrig talat med honom. Vår skola är ganska stor och jag har varit föräldraledig ganska länge. Han har förstås aldrig talat med Hilde heller, men nu gör han det.

– Vad gullig du är! utbrister han. Du är så gullig! Alltså, så gullig!

På något plan kan man konstatera att synonymer kanske inte är hans grej, men på alla plan som räknas kan man konstatera att ettåringar helt klart är det. Och det är trots allt en mycket, mycket viktigare egenskap hos en människa.

Jag kan inte annat än sörja att jag lärde känna honom först i dag. Det var ju onekligen i senaste laget, så där en timme innan han hoppade på lastbilsflaket.

När abiturienterna klättrar upp där brukar jag känna dem alla, minst vid namn. Så var det inte i år. Jag har tyvärr missat en stor del av deras gymnasietid. Men trots det fick jag svälja ganska hårt när jag vinkade åt dem innan de åkte iväg.

För också i år var det sant den här dagen; de elever jag känner bäst åkte iväg. Och då är det svårt att inte tycka att det är lite sorgligt. Jag kommer att sakna dem. Det fanns så många fina själar på de där bilflaken.

Och han. Han med känsla för gullighet. Han kommer att klara sig bra. Utmärkt. Det finns nämligen få saker som är bättre än unga män som omedelbart tar till sig ettåringar i ylledräkt.

Tack för att vi fick ha er, finaste abiturienter!

Illustrerar med en flakbild från skolans instagram. Följ oss!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s