Hjälplöshet och handlingsförlamning

Han är alldeles för handlingskraftig för åtminstone mitt bästa. Jag kan i hemlighet önska mig lite mera hjälplöshet och handlingsförlamning ibland. Men nej. Mycket fick jag när jag fick honom, men inte sinnesfrid.

När han vill ha något så ordnar han det. Vi kan inte gömma någonting, det finns inga skåp som är tillräckligt höga. Ena stunden tuggar han på vitamintablett – av den där sorten som man får ta högst en per dag av. Nästa stund avslöjar hans andedräkt att han hällt i sig några klunkar saftkoncentrat.

Han lackar sina naglar var och när som helst. Ingrid frågar fortfarande om lov. Han har förstört tre av mina läppstift och slitit sönder flera av mina halsband. Han letar reda på Ingrids godislager och förser sig frimodigt. Han uppfinner saker. Och med uppfinner saker menar jag inte att han tänker ut konstruktiva lösningar på reella problem. Nej, jag menar att han blandar ihop vetemjöl, vatten, sirap, kanel, corn flakes och dyra frön och nötter och hävdar att det finns en tanke bakom.

Det är ju aldrig av illvilja. Förstås inte. Nej, det blir så bara för att han vill och för att hans impulskontroll är på minus tretusen. Det händer hela tiden så mycket. Ofta för mycket.

Men vet ni vad? Den människan oroar jag mig sällan för. Typ aldrig. Han kommer att klara sig.

Som bebis blev han försedd. I dag förser han sig själv.

2 thoughts on “Hjälplöshet och handlingsförlamning

  1. Åh. Igenkänningen. Jag hör om folk som har barn som frågar om de får måla vattenfärg. Mitt barn tillverkar sin egen vattenfärg, utan att ha frågat om lov. “Hon är så kreativ!”. Jotack. Men de kommer att klara sig 😊

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s