Pojke eller flicka?

När vi väntade vårt första barn tog vi inte reda på om det var en flicka eller en pojke som skulle berika vår familj. Jag minns att jag hoppades på en flicka men trodde på en pojke. Alla i vår värld fick flickor just då och det kändes ju som om någon någon gång måste få en pojke också. Vi trodde så hårt på en pojke att vi hade enats om ett flicknamn, Ingrid, eftersom vi inte trodde att vi skulle behöva det. Pojknamn däremot… Vi kan säga så här; gemensam namnsmak var inte det som förenade oss i begynnelsen eller nu.

När vi väntade vårt andra barn valde vi att ta reda på barnets kön eftersom vi båda lite grann hoppades på en flicka (jag tror det är lätt hänt att man hoppas på det man redan har). Det kändes på något sätt hårt mot en eventuell pojke om båda föräldrarna gick och hoppades på en dotter. Och den där majdagen då vi fick veta att vi väntade en pojke var en helt fantastisk dag. Ingenting kunde ha gjort oss gladare. Och nu var vi beredda. Vi höll det för oss själva, men vi visste.

Nu när vi väntar vårt tredje barn valde vi att svara nej när läkaren frågade om vi vill veta barnets kön. Så nu har vi ingen aning. Jag vet egentligen inte varför vi valde så, men det känns spännande att inte veta. Och lite unikt. Enligt rådgivningen här i veckan hör vi till de ytterst få som väljer att inte ta reda på. Men vi vet att armar och ben är i skick, att hjärtat slår som det ska och att de andra inre organen också ser ut att fungera. Det räcker mer än väl.

Resten får vi veta senare. Och vi kan bara nästan vänta.

img_3160

Advertisements

2 thoughts on “Pojke eller flicka?

  1. För oss räcker det också att veta att ett hjärta slår där inne och att de andra organen ser ut att fungera. Vi tog inte reda på med första och nu med andra har vi inte heller tagit reda på. Det är en så härlig spänning enda till slutet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s