Trötthet och irritation

Jag är den första att erkänna att jag ibland blir trött på alla frågor. Alla krav. Alla behov. Vissa dagar känns det som om ordet mamma används oftare hos oss än alla andra ord. Tillsammans. Jag töjs och dras och sträcks åt alla möjliga håll och räcker på inget sätt till. Vad jag än ställer upp på och vad jag än gör så är det aldrig någonsin tillräckligt. Och däremellan trampar jag på legobitar, snyter näsor som drar in snoret, hänger upp jackor på krokarna som barnen når själva, smygslänger tredimensionella pysselalster i papper och längtar efter att det ska bli tyst. Längtar efter att de ska bli lite större och vardagen lite lättare. Eller mycket större och mycket lättare.

Jag tror att alla småbarnsföräldrar vet exakt vad jag menar.

Men jag är också den första att erkänna att jag vet vad jag har och jag är gränslöst tacksam. Det går inte en dag, inte ens en enda av de där dagarna då jag oftast är bara trött, som jag inte tackar Gud för att jag än så länge kan svara på mina barns frågor, för att jag faktiskt själv kan vara svaret på deras behov. Det finns inte ett enda problem som jag och Fredrik inte kan lösa, och jag vet att den tiden snart kommer att vara över. Vilken dag som helst kommer de smygande, de där problemen som lär mina barn att världen är en så hård plats att inte ens mamma och pappa kan fixa allt. Och jag är inte beredd. Säg nu den förälder som är det.

Så fråga ni älskade två, medan jag ännu kan svara. Dra i mig. Riv i mig. Kräv av mig. Begär av mig. Så länge jag får vara svaret på era böner och lösningen på era behov klarar jag det nog. Den trötthet och irritation jag stundvis känner nu lär väga våldsamt lätt mot den hjälplöshet och oförmåga som komma skall. Det vet jag. Så väl. Varje dag jag ens märker trötthet och irritation och registrerar dem som något som liknar problem är en gåva och en nåd. Att tacka för.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s