En väldigt naken sanning

Den som läser min blogg främst för att följa med hårets resa har alla orsaker att känna sig besviken. På sistone har det varit skamligt fattigt med uppdateringar, men här kommer en rapport. Och här kommer först en väldigt naken sanning:Så här ser mitt hår ut idag. Jag har inte färgat det sedan oktober 2013. Jag har inte klippt det sedan juni 2014. Jag har inte fönat det eller lagt i något förlåtande medel. Jag har inte plattat det (något annat skulle vara helt fruktansvärt dålig reklam för min plattång). 

Jag har låtit det fara bara. Kan man lugnt säga. 

Och jag kan konstatera att jag verkligen inte har all den självdistans jag önskar mig. Jag är så rädd att någon ska tro att jag vill ha håret så här, att jag aktiv jobbat med locktång och grejer för att få till det. Det här inlägget är i sig säkert bara en slags ursäkt. En desperat försäkran om att jag egentligen vill något annat för mitt hår men att den Gud som designat mig tydligen hade de här planerna. Jag får ta upp der i himlen sedan. Lidandets problem och det. Liksom.

Det nya med håret just nu är balsammetoden. Ännu är det för tidigt att säga något eftersom schampot legat på hyllan bara en tvätt, men spännande är det ju. Och ytterst riskfritt och odramatiskt och återkalleligt i jämförelse med allt annat mitt stackars hår blivit utsatt för. 

Resan fortsätter. 

7 reaktioner på ”En väldigt naken sanning

  1. Och jag skulle vilja ha JUST SÅNT DÄR hår! Får också ta upp det till diskussion sen, när det är dags för utvärdering. Känner att det finns många dimensioner av orättvisa här.

  2. Åh. Jag har drömt i mitt stilla sinne om att du skulle få lust att testa på balsammetoden, och så händer det! Jag tror balsammetoden blir bra för ditt hår.

  3. En kanske lite dum fråga, men vad är balsammetoden? H. En som typ aldrig använt varken fön eller locktång (plattång har jag verkligen inte behövt).

  4. Jag vidhåller att ditt hår är superfint. Riktigt från djupet av mitt hjärta: så otroligt fint med sådana där lockar. Såna har jag många gånger önskat mig, istället för platt, elektriskt hår som bara hänger.

    • … och jag håller med min syster. Visst är det konstigt att ditt ”värstaläge” är i någon annans ögon en dröm? Dessutom tackar jag för uppdateringen, mitt intresse för ditt hår är mycket större än jag trodde.

  5. Men Amanda! Det ser ju ut som att du har snyggaste typen av ”ombre'” ! Ute på djupt vatten gällande stavning och kanske t.o.m betydelse vad gäller det ordet, men jag menar sådär snyggt ljusare i topparna. Och fantastiskt fina lockar har du ju också! Tycker jag helt uppriktigt. Men det är ju jag det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s