Det blir inte obekvämt

Ett av våra barn råkar ut för en bajsrelaterad olycka. Resultatet är inte vackert, så där som resultatet ju aldrig är när vi pratar om bajsolyckor. Vi är på besök hos människor som vi tyvärr inte ännu känner tillräckligt väl för att kunna kalla dem vänner. Ni hör ju själva. Stämningen kunde lätt bli lite obekväm.

Men det blir inte obekvämt. För pappan i familjen agerar. Han tar av sig sina strumpor, kavlar upp sina byxben och visar Fredrik, mig och barnet vägen till badrummet. Han sätter på duschen och kollar varsamt att vattnet har rätt temperatur. Han blir inte besvärad av att vara med när det inte vackra resultatet visar sig i sin fulla icke-prakt i hans badrum. Han tvättar bara försiktigt det lilla barnets händer och talar med mild röst.

Men det blir inte obekvämt. För mamman i familjen agerar. Hon har en lite ledsen ettåring på armen men letar tappert fram strumpbyxor och body åt vårt barn. Strumpbyxor och body som hon säger att vi får behålla. Strumpbyxor och body som vårt rentvättade barn sedan jublar i och över.

Jag imponeras av dem. Att de finner sig så snabbt. Att de gör så rätt. Att de tar hand om vårt barn på ett så rörande sätt. Den som sett ett proffs tvätta ens eget barn vet vad jag menar. Båda jobbar inom vården och ingen av dem är läkare. De har därmed inte jobben som drar in mest pengar och inte heller jobben som har högst status i världens ögon. Men de har hjärtan och tjänstvilja som aldrig kan köpas för pengar och status.

Det viktigaste i livet kan ju som bekant aldrig köpas för pengar och status.

Jag vill ha det som de har. Jag vill göra det som de gör. Och jag ska ta chansen när den blir mig given.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s