Hemska, hemska saker

Arvid var symtomfri hela gårdagen och hela natten till idag men fick ändå stanna hemma idag. Ingrid intog dagis som vanligt. Jag jobbade.

Och så ringer de från dagis. Ingrid spyr. Fredrik klär Arvid i halare och rusar ut. Och märker att nycklarna (inklusive bilnyckel och nyckel till vagnsförrådet) blev hemma.

Alltså BÄR han Arvid hela vägen till mitt jobb för att hämta nycklar. Har du burit människor på ett år och fyra månader som helst går själva men utgör en absolut livsfara för sig själva i trafiken? Då vet du hur roligt Fredrik hade det.

Dessutom skulle han sedan bära Arvid till dagis och få hem två barn (varav ett hade spytt redan andra gången vid det här laget).

Hemska, hemska saker.

Själv talade jag om att hantera nervositet med en grupp elever, tog del av en annan grupps litterära samtal och handledde en tredje grupps tidningsarbete. Avrundade sedan dagen med en föreläsning av min goda, saknade vän författaren Kaj Korkea-aho och ett hundratal elever.

En sådan här dag är det inte svårt att konstatera vem som hade det jobbigast. Tur för mig att det inte är någon tävling.

One thought on “Hemska, hemska saker

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s