God jul

20131224-140856.jpg

Också i år är julen glitter, gran, gemenskap, tomte, skinka och konfekt. Men mest av allt ett litet barn som föddes en gång för att allt som blivit fel skulle kunna bli rätt. Ett litet barn som för alltid förändrade allt. En ung blivande mor på en resa hon helst stått över. En ung blivande far som axlar ett ansvar han aldrig bett om. En grupp fattiga och frusna herdar som var de första att få se det största. En ond kung som ville förstöra och förgöra men förhindrades. En kärlekshistoria om en Gud som älskade en värld så. En historia om en hel mänsklighet som får ta emot om den bara vill.

Giv mig ej glans, ej guld, ej prakt
i signad juletid.
Giv mig Guds ära, änglavakt
och över jorden frid.

One thought on “God jul

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s