God jul

20131224-140856.jpg

Också i år är julen glitter, gran, gemenskap, tomte, skinka och konfekt. Men mest av allt ett litet barn som föddes en gång för att allt som blivit fel skulle kunna bli rätt. Ett litet barn som för alltid förändrade allt. En ung blivande mor på en resa hon helst stått över. En ung blivande far som axlar ett ansvar han aldrig bett om. En grupp fattiga och frusna herdar som var de första att få se det största. En ond kung som ville förstöra och förgöra men förhindrades. En kärlekshistoria om en Gud som älskade en värld så. En historia om en hel mänsklighet som får ta emot om den bara vill.

Giv mig ej glans, ej guld, ej prakt
i signad juletid.
Giv mig Guds ära, änglavakt
och över jorden frid.

En reaktion på ”God jul

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s